Analýza nezaměstnanosti v České republice a Německu v letech 2005 - 2014. - Mikanová, Karolina; Pavelka, Tomáš, 1975-; Džbánková, Zuzana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této práce je popsání trhu práce České republiky a Německa v letech 2005 až 2014. Pozornost bude věnováno vývojí miry celkové nezaměstnanosti, ale také genderové míře nezaměstnanosti, míře nezaměstnanosti ve věkové skupině 15-24 let a dlouhodobé míře nezaměstnanosti. Pro analýzu vývoje je v teoretické části popsán trh práce, obyvatelstvo je rozděleno na aktivní a neaktivní. Jsou popsány typy nezaměstnanosti, problémy, které nezaměstnanost způsobuje a metodika vykazování míry nezaměstnanosti. V práci je popsán vývoj měr nezaměstnanosti (pro celkové obyvatelstvo, genderové rozdělení, ve věkové skupivě 15-24 let a dlouhodobá nezaměstnanost) a vlivy, které tento vývoj způsobovaly. Důraz je kladen na vliv finanční krize a německé reform trhu práce.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses