Analýza návštevnosti domácich zápasov Slovenskej futbalovej reprezentácie - Dzurovčin, Martin; Koubek, Ivo, 1959-; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Táto práca sa zaoberá faktormi ovplyvňujúcimi návštevnosť domácich zápasov slovenskej futbalovej reprezentácie od roku 1994 až po jej v tom čase posledný zápas v roku 2015. Dáta, ktoré obsahujú 100 pozorovaní, sú podrobené ekonometrickej analýze. Aj napriek malému poču pozorovaní, ktoré boli ovplyvnené nedustopnosťou informácii o cenách vstupeniek pred rokom 2002, sa podarilo preukázať, že vplyv ceny vstupenky na návštevnosť zápasu je irelevantný. Dôležitým faktorom sa ukázal fakt, či sa jednalo o zápas kvalifikačný, na ktorý chodilo v priemere o 22 % ľudí viac ako na priateľské zápasy. Predpoklad, že súperom slovenskej reprezentácie bol výber ich rivalou z česka sa potvrdil. Tieto zápasy navštevuje v priemere o 24 % viac ako ostatné. Ďalšou významnou premennou bola skutočnosť, že na zápasy odohrané v Bratislave chodilo o 13 % menej ako na zápasy hrané v iných slovenských mestách.
Vedoucí práce: Ivo Koubek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses