Praktická aplikace řízení projektů s využitím metod vícekriteriálního rozhodování - Baier, Lukáš (2016)
Tato bakalářská práce se hodlá zabývat teoretickou i aplikovanou stránkou řízení projektů. V první, teoretické, části budou postupně popsány základní metody a principy využívající se v tomto oboru, jakožto i základní teorie, nutná k správnému pochopení problematiky včetně teorie vícekriteriálního rozhodování. Dále pak bude nastíněno fungování počítačového programu Microsoft Project, který je dnes již standartním nástrojem využívajícím se při projektovém managementu a kterého bude v této práci využito v druhé, praktické části, která se bude zabývat aplikací metod řízení projektů při plánovaném otevření pobočky prodejen zdravé výživy a potravinových doplňků, kdy našim cílem bude porovnat možné varianty projektu a získat ucelenou představu převážně o časové a investiční náročnosti takovéhoto projektu, o rizicích s ním spojených a dále pak získat přehlednou vizualizaci časového harmonogramu činností v podobě ganttova diagramu.