Komparace systému nepřímých daní v ČR a ve vybrané zemi mimo EU - Součková, Kateřina (2016)
Tématem diplomové práce je komparace kanadského a českého systému nepřímých daní. Práce je zaměřena na všeobecnou spotřební daň. V současnosti se této spotřební dani věnují daňové politiky států daleko více, než tomu bývalo dříve. Cílem práce je provést deskripci a analýzu kanadské spotřební daně a následně porovnat kanadský a český daňový systém z pohledu daně z přidané hodnoty. Práce se zásadně zaměřuje na praktický odvod daně. Závěr obsahuje zhodnocení a možná doporučení pro změny obou porovnávaných systémů. Na základě této práce si mohou čeští podnikatelé udělat představu o zdanění spotřeby v Kanadě.