Komparace koupě a vkladu obchodního závodu (účetní řešení) - Zelená, Michaela; Vomáčková, Hana; Míková, Marie, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato diplomová práce se věnuje komparaci koupě a vkladu obchodního závodu z účetního hlediska. V práci se pojednává o právní definici koupě a vkladu obchodního závodu po rekodifikaci českého soukromého práva, která je platná od 1. 1. 2014, kdy došlo k několika změnám, které se týkají právě koupě a vkladu obchodního závodu. Změnila se i terminologie, kdy se místo podniku používá termín obchodní závod. Základním tématem této práce je účetní řešení koupi a vkladu závodu jak hlediska obecných koncepcí tak podle českých účetních norem. Aplikační část je věnována účetním řešením již zmíněných transakcí, tj. jak podle mezinárodních standardů účetního výkaznictví, tak podle českých účetních předpisů.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses