Komparace rodinné politiky v ČR a Velké Británii v letech 1993-2015 - Řádková, Kristina; Loužek, Marek, 1975-; Johanis, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá analýzou vývoje a současné podoby rodinné politiky v České republice a Velké Británii. S ohledem na rozdílný přístup obou politik je na několika úrovních porovnávána podpora rodin za účelem posouzení, který z těchto dvou států poskytuje rodinám lepší a štědřejší podporu. Ze zjištěných závěrů vyplývá, že poměr výdajů vzhledem k hrubému domácímu produktu i celkovým sociálním výdajům je ve Velké Británii vyšší než v České republice, jakožto i výše některých forem podpory. Na druhé straně Česká republika poskytuje například o mnoho vyšší podporu v období po narození dítěte, což ale nemusí být ve všech směrech úplně pozitivní. Právě toto je jedna z částí, kde bylo navrhnuto možné zlepšení po vzoru systému podpory ve Velké Británii.
Vedoucí práce: Marek Loužek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses