Přeprava zboží po Transsibiřské magistrále mezi Asií a EU - Danihlík, Tomáš (2016)
Hlavní cílem práce je dokázat vzrůstající trend zvyšování objemu přeprav, resp. počtu vypravených vlakových souprav, z Asie do Evropské unie (Westbound), resp. z Evropské unie do Asie (Eastbound). První kapitola je věnována popisu historie Transsibiřské magistrály. Obsahem druhé kapitoly je tvorba společného nákladního listu CIM/SMGS a organizaci OSŽD. Ve třetí kapitole jsou charakterizovány jednotlivé železniční koridory z Asie do EU, resp. z EU do Asie. A závěrečná čtvrtá kapitola je praktickou analýzou průběhu železničních přeprav na základě podkladů společností využívající tyto železniční koridory.