Přeprava zboží po Transsibiřské magistrále mezi Asií a EU - Danihlík, Tomáš; Novák, Radek, 1960-; Novák, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Hlavní cílem práce je dokázat vzrůstající trend zvyšování objemu přeprav, resp. počtu vypravených vlakových souprav, z Asie do Evropské unie (Westbound), resp. z Evropské unie do Asie (Eastbound). První kapitola je věnována popisu historie Transsibiřské magistrály. Obsahem druhé kapitoly je tvorba společného nákladního listu CIM/SMGS a organizaci OSŽD. Ve třetí kapitole jsou charakterizovány jednotlivé železniční koridory z Asie do EU, resp. z EU do Asie. A závěrečná čtvrtá kapitola je praktickou analýzou průběhu železničních přeprav na základě podkladů společností využívající tyto železniční koridory.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses