Analýza efektivnosti rekvalifikačních kurzů v okresech Blansko a Brno-venkov v letech 2007 - 2011 - Vykydalová, Jana (2014)
Hlavním cílem diplomové práce bude analyzovat efektivnost a cílenost rekvalifikačních kurzů v okresech Brno venkov a Blansko v letech 2007 až 2011 a jejich vzájemné porovnání. Metodou zkoumání efektivnosti uskutečněných rekvalifikací bude analýza hrubých efektů a indexu cílenosti rekvalifikací na různé skupiny obyvatelstva. Budu se snažit potvrdit hypotézu, že v okresu Brno venkov by měla být vyšší efektivnost rekvalifikací při optimálním zaměření na ohrožené skupiny obyvatel. Budu se také věnovat analýze čerpání finančních prostředků z projektů Evropského sociálního fondu se zaměřením na nedávno ukončené programovací období 2007 až 2013.