Analýza zdanění sportovce v České republice - Matějková, Lucie (2015)
Tato diplomová práce se věnuje analýze zdanění příjmů profesionálního sportovce v České republice. Teoretická část popisuje právní postavení profesionálního sportovce z hlediska právních předpisů. Analýza je převážně zaměřena na daň z příjmů fyzických osob. V práci jsou zmíněny i další daně, které mohou ovlivňovat sportovní činnost. Tato analýza vychází z daňových zákonů a dalších právních předpisů platných pro ČR, včetně související judikatury Nejvyššího správního soudu. Praktická část se věnuje komparaci jednotlivých daňových režimů, ve kterých se příjmy profesionálního sportovce mohou zdaňovat.