Slevy na dani z příjmů fyzických osob - Rudolfová, Kateřina (2015)
Diplomová práce se věnuje slevám na dani z příjmu FO, konkrétně slevě na dani na děti. Cíle práce jsou, rozebrat legislativní úpravu daňového zvýhodnění v ČR a analyzovat dopad zvýšení daňového zvýhodnění v ČR. První část se zabývá úpravou slev na dani na děti v zemích OECD. Druhá část je zaměřena na úpravu legislativy daňového zvýhodnění v České republice a jsou zde uvedeny změny pro rok 2015. Třetí část je zaměřena prakticky a je v ní propočet pro zvýšení slevy na dani na děti pro rok 2015 a zamýšlené zvýšení pro rok 2016 na zaměstnancích malé firmy.