Analýza systému zdravotnictví v Dánsku a Nizozemsku - Votrubová, Kateřina (2015)
Diplomová práce se zabývá zdravotnickým systémem v Dánsku a Nizozemsku. Cílem práce je určit závislost mezi výdaji na zdravotnictví a vybranými demografickými ukazateli. V první části práce je definováno zdraví, typy zdravotnických systémů a popsané aktuální trendy ve zdravotnictví. Druhá část práce popisuje zdravotnické systémy Dánska a Nizozemska (základní charakteristiky, financování, poskytování služeb a zdravotnické reformy). Praktická část obsahuje analýzu veřejných a soukromých výdajů na zdravotnictví a vybraných demografických ukazatelů a jejich vzájemný vztah.