Analýza systému zdravotnictví v Dánsku a Nizozemsku - Votrubová, Kateřina; Maaytová, Alena; Gajdošová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá zdravotnickým systémem v Dánsku a Nizozemsku. Cílem práce je určit závislost mezi výdaji na zdravotnictví a vybranými demografickými ukazateli. V první části práce je definováno zdraví, typy zdravotnických systémů a popsané aktuální trendy ve zdravotnictví. Druhá část práce popisuje zdravotnické systémy Dánska a Nizozemska (základní charakteristiky, financování, poskytování služeb a zdravotnické reformy). Praktická část obsahuje analýzu veřejných a soukromých výdajů na zdravotnictví a vybraných demografických ukazatelů a jejich vzájemný vztah.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses