Pojištění profesní odpovědnosti se zaměřením na profese v oblasti práva - Hubinková, Barbora (2015)
Diplomová práce se zabývá pojištěním profesní odpovědnosti se zaměřením především na profese v oblasti práva. Nejprve rozebírá pojištění odpovědnosti obecně, poté je práce zaměřena na charakteristiku pojištění profesní odpovědnosti a jeho specifické rysy. Také analyzuje právní úpravu pojištění jednotlivých profesí v oblasti práva a význam profesních komor v pojištění profesní odpovědnosti. V závěru zkoumá dostupnost produktů profesní odpovědnosti na českém pojistném trhu.