Vývoj inkasa daně z příjmů právnických osob v ČR - Schinerová, Veronika; Láchová, Lenka, 1959-; Kouba, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce má za cíl analyzovat vývoj inkasa daně z příjmů právnických osob v České republice v letech 2005 až 2013. Teoretická část práce se v první kapitole věnuje zejména základním pojmům daňového systému České republiky, kdy je blíže rozebrána konstrukce daně z příjmů právnických osob, daňový mix či česká daňová kvóta. Druhá a třetí kapitola shrnuje nejpodstatnější reformy a vývoj inkasa DPPO mezi lety 2005 a 2013 a zejména faktory, které tuto daň ovlivňují. Praktická část diplomové práce je rozdělena do třech analýz, kdy první z nich se zabývá analýzou celkových příjmů DPPO a jejich závislostí na vybraných proměnných, kterými jsou např. HDP, odpočty od základu daně či statutární sazba daně. Druhá část zkoumá výši přiznané daně dle jednotlivých ekonomických odvětví a v poslední části je analyzována celkově přiznaná daň z příjmů právnických osob dle jednotlivých typů poplatníků.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses