Investiční strukturované certifikáty pro retail investory - Trefná, Anežka; Vacek, Vladislav; Špániková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Obsahem diplomové práce na téma Investiční certifikáty pro retail investory je v první kapitole vymezení investičních strukturovaných certifikátů. Druhá kapitola se zabývá dostupností investičních certifikátů v ČR pro retail investory. Jejím cílem je popsat současný stav obchodníků s cennými papíry v ČR, vymezit rozhodovací kritéria při výběru online brokera a srovnat vybrané společnosti z hlediska klienta. Třetí kapitola je zaměřena na shrnutí výhod a rizik, které jsou s investičními certifikáty spojeny. Čtvrtá kapitola se zabývá systematizací strukturovaných produktů dle různých hledisek a charakteristikou konstrukce investičních certifikátů, které jsou nejvíce obchodované na německém trhu: segmentu frankfurtské burzy Scoach. Cílem je vybrané konstrukce investičních certifikátů popsat dle jejich specifických parametrů, konstrukce a možných scénářů vývoje v době splatnosti vzhledem k podkladovému aktivu. Závěrečná část prakticky ukazuje jeden z možných přístupů k volbě vhodných investičních certifikátů. Je zde uveden postup při výběru investičního certifikátu, který je následně více přiblížen a aplikován na modelovém příkladu hypotetického retailového investora. Cílem diplomové práce je komplexně seznámit čtenáře s investičními certifikáty a ukázat jeden z možných postupů výběru vhodných investičních certifikátů pro investora s vyváženým profilem.
Vedoucí práce: Vladislav Vacek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses