Účetnictví dlouhodobých stavebních zakázek - Smýkal, Martin; Pelák, Jiří, 1977-; Novotný, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou dlouhodobých stavebních zakázek. Pozornost je věnována zejména účetnímu zachycení a následnému vykázání dlouhodobých stavebních zakázek v účetnictví dodavatele a to na základě dvou odlišných přístupů: dle českých účetních předpisů (ČÚP) a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Teoretická část se zaměřuje převážně na účetní, ale i právní stránku této problematiky. Postupně jsou tak řešeny situace, se kterými se stavební firmy v praxi běžně setkávají. V praktické části jsou zmíněné skutečnosti objasněny jednak na případové studii, tak i na analýze a následném porovnání reálných účetních politik dvou významných stavebních firem/skupin (dle individuálních /konsolidovaných účetních výkazů).
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses