Financování rozpočtových deficitů v Eurozoně - Hrušková, Karolína; Izák, Vratislav, 1941-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato diplomová práce se zabývá fiskálními deficity v eurozóně a důsledky jejich existence. Stav veřejných financí způsobený nedostatečnou fiskální odpovědností členských států je postaven do kontextu finanční a dluhové krize a souvisejícího jednání Evropské centrální banky. Ekonomická stabilita eurozóny je posouzena z hlediska teorie optimální měnové oblasti. S použitím monetárního přístupu je prezentováno, za jakých okolností je možný vznik silných inflačních tlaků také v souvislosti s monetizací dluhu. V závěru práce je diskutován možný vývoj v oblasti zadluženosti eurozóny a je poukázáno na body, které jsou kritické pro udržitelnost veřejných financí.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses