Analýza vývoje kvality bankovních portfolií - Petrášová, Kamila (2016)
Diplomová práce se zabývá analýzou vývoje kvality bankovních portfolií na českém trhu v období od roku 2004 do roku 2014. V úvodní části jsou definována regulatorní pravidla analyzované oblasti a jejich změny. Pravidla jsou uvedena pro kategorizaci pohledávek za klienty, tvorbu opravných položek a rezerv, koncentraci portfolia a výši kapitálu. Další část práce je zaměřena na analýzu vývoje kvality bankovního portfolia celého bankovního sektoru. V této části jsou popsány faktory, které ve sledovaném období ovlivňovaly celý bankovní sektor. V závěrečné kapitole práce zkoumá kvalitu bankovních portfolií tří bank ve sledovaných oblastech. Pro srovnání kvality jsou použity vybrané poměrové ukazatele.