Analýza vývoje kvality bankovních portfolií - Petrášová, Kamila; Blahová, Naďa, 1958-; Kaimova, Nadira; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá analýzou vývoje kvality bankovních portfolií na českém trhu v období od roku 2004 do roku 2014. V úvodní části jsou definována regulatorní pravidla analyzované oblasti a jejich změny. Pravidla jsou uvedena pro kategorizaci pohledávek za klienty, tvorbu opravných položek a rezerv, koncentraci portfolia a výši kapitálu. Další část práce je zaměřena na analýzu vývoje kvality bankovního portfolia celého bankovního sektoru. V této části jsou popsány faktory, které ve sledovaném období ovlivňovaly celý bankovní sektor. V závěrečné kapitole práce zkoumá kvalitu bankovních portfolií tří bank ve sledovaných oblastech. Pro srovnání kvality jsou použity vybrané poměrové ukazatele.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses