Finanční analýza společnosti J&T Banka a.s. - Krtička, Pavel (2016)
Cílem této diplomové práce je na základě nejrůznějších metod finanční analýzy zhodnotit finanční zdraví společnosti J&T BANKA, a.s. za pětileté hospodářské období od roku 2010 do roku 2014. Celá práce je strukturálně rozdělena na dvě hlavní části. První část, ryze teoretického charakteru, se zabývá samotnou finanční analýzou, respektive jejími hlavními aspekty, které jsou schopny komplexním způsobem zhodnotit danou banku pomocí finančně-analytických metod. V druhé části práce dochází k aplikaci vybraných metod, které byly představeny v části teoretické, na konkrétní banku. Nejprve jsou analyzovány absolutní a poměrové ukazatele, a to i v kontextu konkurenčního postavení, které jsou následně doplněny o detailní rozklad rentability vlastního kapitálu, o výsledky vybraných modelů predikce finanční tísně a SWOT analýzu. V závěru práce jsou veškeré dílčí dosažené výsledky shrnuty a na základě nich dochází k vyhodnocení a predikci celkové finanční situace společnosti.