Finanční analýza společnosti J&T Banka a.s. - Krtička, Pavel; Fičura, Milan; Galuška, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této diplomové práce je na základě nejrůznějších metod finanční analýzy zhodnotit finanční zdraví společnosti J&T BANKA, a.s. za pětileté hospodářské období od roku 2010 do roku 2014. Celá práce je strukturálně rozdělena na dvě hlavní části. První část, ryze teoretického charakteru, se zabývá samotnou finanční analýzou, respektive jejími hlavními aspekty, které jsou schopny komplexním způsobem zhodnotit danou banku pomocí finančně-analytických metod. V druhé části práce dochází k aplikaci vybraných metod, které byly představeny v části teoretické, na konkrétní banku. Nejprve jsou analyzovány absolutní a poměrové ukazatele, a to i v kontextu konkurenčního postavení, které jsou následně doplněny o detailní rozklad rentability vlastního kapitálu, o výsledky vybraných modelů predikce finanční tísně a SWOT analýzu. V závěru práce jsou veškeré dílčí dosažené výsledky shrnuty a na základě nich dochází k vyhodnocení a predikci celkové finanční situace společnosti.
Vedoucí práce: Milan Fičura
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses