Vývoj inkasa daně z příjmů právnických osob v České republice - Dragomirecký, Erik; Láchová, Lenka, 1959-; Kouba, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá analýzou daně z příjmu právnických osob, často diskutovanou položkou daňové systému, která je v posledních letech i předmětem daňové konkurence. Hlavním cílem této práce je analýza inkasa daně z příjmu právnických osob v České republice dle jednotlivých sektorů a jednotlivých typů poplatníků. Vedlejším cílem je pak analýza odpočtů od základu daně, zejména darů a výdajů na výzkum a vývoj a slev na dani. Mezi použité metody patří zejména analýza, komparace a z matematicko-statistických metod regresní analýza. Analýza je prováděna za období 2005 až 2013.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses