Rozpočtové určení daní - Střílková, Pavla (2016)
Daňové příjmy obcí tvoří zhruba polovinu jejich celkových příjmů a jsou tak jedním z nejvýznamnějších zdrojů obecních rozpočtů. Značně ovlivňují hospodaření obcí. Cílem diplomové práce je vytyčit hlavní východiska a principy rozpočtového určení daní na vývoji rozpočtového určení daní v České republice od roku 1993, kdy vznikla nová daňová soustava a byla tak nutnost upravit i systém rozpočtového určení daní. Práce je zaměřena na novelu roku 2013, důvody jejího vzniku a posouzení jejích dopadů. Součástí je analýza vývoje daňových příjmů, která zdůrazňuje jejich významnost, zejména pak daň z přidané hodnoty.