Rozpočtové určení daní - Střílková, Pavla; Sedmihradská, Lucie; Morávková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Daňové příjmy obcí tvoří zhruba polovinu jejich celkových příjmů a jsou tak jedním z nejvýznamnějších zdrojů obecních rozpočtů. Značně ovlivňují hospodaření obcí. Cílem diplomové práce je vytyčit hlavní východiska a principy rozpočtového určení daní na vývoji rozpočtového určení daní v České republice od roku 1993, kdy vznikla nová daňová soustava a byla tak nutnost upravit i systém rozpočtového určení daní. Práce je zaměřena na novelu roku 2013, důvody jejího vzniku a posouzení jejích dopadů. Součástí je analýza vývoje daňových příjmů, která zdůrazňuje jejich významnost, zejména pak daň z přidané hodnoty.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses