Zdanění zaměstnaneckých benefitů v České republice a na Slovensku - Bílková, Petra (2016)
Diplomová práce se zabývá komparací zdaňování zaměstnaneckých benefitů v České republice a na Slovensku. Poskytování zaměstnaneckých benefitů je posuzováno s ohledem na základ daně zaměstnavatele, na základ daně zaměstnance a na vyměřovací základ pro odvod pojistného. V práci jsou nejprve popsány obecné principy zaměstnaneckých benefitů, dále jsou podrobněji rozebírány vybrané zaměstnanecké benefity. V praktické části je provedena komparace zdanění zaměstnaneckých benefitů a srovnání poskytování těchto benefitů na čistý příjem zaměstnanců.