Zdanění zaměstnaneckých benefitů v České republice a na Slovensku - Bílková, Petra; Finardi, Savina; Tecl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá komparací zdaňování zaměstnaneckých benefitů v České republice a na Slovensku. Poskytování zaměstnaneckých benefitů je posuzováno s ohledem na základ daně zaměstnavatele, na základ daně zaměstnance a na vyměřovací základ pro odvod pojistného. V práci jsou nejprve popsány obecné principy zaměstnaneckých benefitů, dále jsou podrobněji rozebírány vybrané zaměstnanecké benefity. V praktické části je provedena komparace zdanění zaměstnaneckých benefitů a srovnání poskytování těchto benefitů na čistý příjem zaměstnanců.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses