Komparace financování výzkumu, vývoje a inovací v České republice s vybranými zeměmi. - Matějka, Tomáš (2016)
Diplomová práce se zabývá analýzou stávajícího systému financování výzkumu, vývoje a inovací v České republice a následnou komparací se zahraničními zeměmi. Práce poskytuje podrobný přehled o aktuální situaci financování v ČR, roli veřejné správy v celém procesu a zmiňuje kritické připomínky, které se v současné době nejčastěji objevují. Aktuálnost a důležitost tématu se zvyšuje se stávajícím návrhem na vznik nového ministerstva pro vědu. Práce na základě analýzy a komparace se zahraničím doporučuje změnu stávajícího systému financování výzkumu, vývoje a inovací v České republice nicméně jinou formou, než je vznik navrhovaného nového ministerstva.