Přechod společnosti z IFRS na české účetní předpisy - Peřinková, Kateřina; Vašek, Libor, 1978-; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá přechodem z IFRS na české účetní předpisy, který je v českých právních předpisech nedostatečně upraven. S touto problematikou se přitom může v budoucnu potýkat řada společností, některé společnosti se s ní již dokonce vypořádat musely, a proto je potřeba vytvořit jednotná pravidla, jimž by se společnosti v dané situaci řídily. Teoretická část diplomové práce je věnována vytvoření pravidel pro účetní jednotky přecházející z IFRS na české účetní standardy. Praktická část přechod z IFRS na české účetní standardy názorně ilustruje na vybraných položkách dlouhodobých aktiv v účetní závěrce Českých drah, a. s. Konkrétně je z dlouhodobých aktiv rozebrána oblast dlouhodobého hmotného majetku, tedy pozemky, budovy a zařízení, investice do nemovitostí, aktiva držená k prodeji a majetek najímaný formou finančního leasingu, a oblast investic do dceřiných společností, přidružených společností a společných podniků. Následně je věnován prostor dopadu přechodu z IFRS na české účetní předpisy na odloženou daň.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses