Analýza hlasování v PS parlamentu ČR - Ventruba, Štěpán (2015)
Tato bakalářská práce přináší náhled na hlasování poslanců a stran v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky. Pomocí popisných charakteristik, kontingenční analýzy a chí-kvadrát testů jsou zkoumány existence a intenzita závislostí hlasování poslanců a politických stran, jejich aktivita, shoda uvnitř stran, shoda mezistranická a shoda s hlasováním vládní koalice či opozice. V průběhu práce byl zjištěn velmi významný vliv změny jednacího řádu Poslanecké sněmovny na vnímání aktivity poslanců.