Analýza vybraných účetních podvodů - Kymla, Petr; Pelák, Jiří, 1977-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu vybraných účetních podvodů. Práce je logicky dělena do dvou částí, z nichž první si klade za cíl seznámit čtenáře s vybranými podvodnými jednáními u šesti veřejně známých kauz a informovat zejména o účetním postupu, který byl použit ke zkreslení vykazovaných informací. Druhou a stěžejní částí práce je porovnání vybraných případů. Jednotlivá hlediska komparace zahrnují porovnání důvodů konání podvodného jednání, jejich shodných a rozdílných prvků, dopadů do zveřejňovaných výkazů v absolutních i relativních hodnotách, způsoby odhalení podvodů a v neposlední řadě také postavení auditorů při odhalování podvodů.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses