Kancelářská budova jako předmět investicního rozhodování - Musilová, Tereza (2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou investování do kancelářských budov. Cílem práce je provést hodnotící analýzu investičního rozhodování s hlavním zřetelem na jeho informační podporu a na kritéria, uplatňovaná při investičním rozhodování na trhu kancelářských budov. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část pojednává o dosavadním vývoji na trhu s komerčními nemovitostmi v České republice a podrobněji analyzuje vývoj na pražském trhu s kancelářskými budovami. Druhá část se zabývá hlavními faktory, které ovlivňují hodnotu těchto nemovitostí. Třetí část je zaměřena na investory pohybující se na trhu a poslední část práce analyzuje ekonomickou efektivnost dvou vybraných investic. Tato diplomová práce je pilotním projektem zobecňující kritéria, která ovlivňují investování do kancelářských budov, a který může být dále rozšířen.