Stavba automatických obchodních strategií na bázi tržních statistik - Šuffner, Otakar (2016)
Tato diplomová práce se zabývá stavbou automatických obchodních strategií, které jsou postaveny na bázi tržních statistik. V první části budou nejprve představeny základní parametry testovaného trhu E-mini S&P 500. Následně dojde k definování tržních statistik. V druhé části bude postavena řada automatických obchodních strategií, které budou dále optimalizovány. Optimalizace bude probíhat na historických datech. V druhé části rovněž dojde k představení diskrečního obchodního systému na bázi tržních statistik. Z důvodu prokázání robustnosti postavených strategií, budou v závěru práce automatické obchodní strategie testovány na vzorku dat mimo optimalizační období. Výsledkem práce bude vyhodnocení obchodů a posouzení robustnosti automatických strategií.