PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR - Petrová, Helena (2014)
Cílem bakalářské práce "Podnikatelský záměr" je předložit podnikatelský plán jezdeckého areálu v blízkosti Brna a spolupracujícího jezdeckého klubu. Práce by měla stačit jako podklad pro získání investora. Práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části je popsána teorie sestavení podnikatelského plánu a přehled položek, které by měl obsahovat. V praktické části je teorie aplikována sestavením zkráceného podnikatelského plánu. Plán odhaduje průběh prvních osmi let projektu včetně hledání pozemků, hrubého odhadu stavby areálu, popisu majetku společnosti, popisu výdělečných aktivit, výpočtu provozních nákladů, vysvětlení konkurenční výhody, úryvků finančního plánu, ukazatelů rentability, hlavních bodů marketingu, analýzy SWOT a odhadu budoucího vývoje. Závěr obsahuje krátké zhodnocení podnikatelského záměru a kritické ohlédnutí za některými nedostatky tohoto podnikatelského plánu.