PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR - Petrová, Helena; Tyll, Ladislav; Pernica, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem bakalářské práce "Podnikatelský záměr" je předložit podnikatelský plán jezdeckého areálu v blízkosti Brna a spolupracujícího jezdeckého klubu. Práce by měla stačit jako podklad pro získání investora. Práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části je popsána teorie sestavení podnikatelského plánu a přehled položek, které by měl obsahovat. V praktické části je teorie aplikována sestavením zkráceného podnikatelského plánu. Plán odhaduje průběh prvních osmi let projektu včetně hledání pozemků, hrubého odhadu stavby areálu, popisu majetku společnosti, popisu výdělečných aktivit, výpočtu provozních nákladů, vysvětlení konkurenční výhody, úryvků finančního plánu, ukazatelů rentability, hlavních bodů marketingu, analýzy SWOT a odhadu budoucího vývoje. Závěr obsahuje krátké zhodnocení podnikatelského záměru a kritické ohlédnutí za některými nedostatky tohoto podnikatelského plánu.
Vedoucí práce: Ladislav Tyll
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses