Využití finančních derivátů k zajištění měnových rizik - Daňhel, Tomáš (2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou a komparací využití finančních derivátů k zajištění měnových rizik. V úvodu proběhne deskripce testovaných instrumentů a to měnové forwardy, futures kontrakty a měnové opce. V analytické části jsou tyto instrumenty využity k back-testování na měnových párech EUR/USD, EUR/GBP a GBP/USD. Cílem této práce je zhodnocení možností využití finančních derivátů k zajištění měnového rizika, porovnání jejich efektivity a využitelnosti v praxi.