Využití finančních derivátů k zajištění měnových rizik - Daňhel, Tomáš; Stádník, Bohumil; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou a komparací využití finančních derivátů k zajištění měnových rizik. V úvodu proběhne deskripce testovaných instrumentů a to měnové forwardy, futures kontrakty a měnové opce. V analytické části jsou tyto instrumenty využity k back-testování na měnových párech EUR/USD, EUR/GBP a GBP/USD. Cílem této práce je zhodnocení možností využití finančních derivátů k zajištění měnového rizika, porovnání jejich efektivity a využitelnosti v praxi.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses