Účetní, daňová a právní specifika spolků - Javůrková, Iveta; Takáčová, Hana, 1952-; Míková, Marie, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá právními aspekty občanských sdružení a souvislostmi s jejich přeměnou na spolky v důsledku vstupu v platnost nového občanského zákoníku. Dále se zabývá problematikou nedostatku právní jistoty v některých oblastech účetnictví a daní. Této části je věnovaná největší část diplomové práce, kde jsou zobrazeny nejtypičtější transakce spolků. Celá tato část je řešena vždy paralelně pohledem jednoduchého účetnictví a podvojného účetnictví. V závěru práce jsou tyto transakce považovány za veškeré transakce fiktivního sdružení a převedeny do ročních výkazů a daňového přiznání.
Vedoucí práce: Hana Takáčová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses