Právo stavby a věcná břemena - účetní, daňový a právní pohled - Šimůnek, Jiří; Molín, Jan, 1978-; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato diplomová práce se zabývá právními, účetními a daňovými konsekvencemi práva stavby a věcných břemen podle právního řádu České republiky. Popis právních souvislostí obou institutů je zaměřen na tuzemský vývoj, stejně jako na historický exkurz do jurisdikcí jiných států a evidenci v katastru nemovitostí. Dále je rozebrán přístup české účetní legislativy a také mezinárodních účetních standardů IAS/IFRS k vykazování práva stavby a věcných břemen. Tato část se soustředí zejména na zachycení práva stavby v rozvaze účetní jednotky s přihlédnutím ke změně mezi roky 2014 a 2015 a na způsob vykázání práva stavy ve standardech IAS/IFRS. Daňová kapitola se zabývá zdaněním rozebíraných institutů daněmi z příjmů, daní z přidané hodnoty, daní z nabytí nemovitých věcí podle českého daňového práva včetně daňového zatížení spojeného s děděním a darováním.
Vedoucí práce: Jan Molín
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses