Ukončení podnikání praktického lékaře z právního, účetního a daňového pohledu - Bureš, Martin (2015)
V této diplomové práci se budu zabývat možnostmi, jakými mohou praktičtí lékaři prodat své praxe. Nejprve v práci zmíním obecné předpoklady, jež se týkají ukončení podnikání, a dále specifika oceňovací, právní a daňové problémy, které mohou praktické lékaře při převodu praxe potkat. V následující praktické části se budu zabývat dopady na konkrétního lékaře při uvážení všech možností zmíněných v teoretické části.