Srovnání systému DPH v EU a v Rusku - Rudova, Viktoriia (2016)
Bakalářská práce je zaměřená na porovnání existujících systémů dani z přidané hodnoty v Evropské unii a v Ruské federace. V teoretické části, která se skládá z dvou kapitol, jsou zvlášť charakterizovány oba systémy. V praktické části jsou poravnávány příjmy plynoucí z DPH do rozpočtů EU a Ruska, základní prvky daňových systémů s důrazem na Českou republiku. Dále jsou analyzovány shodné vlastnosti, rozdíly a je příčiny. Aktualita daného tématu spočívá v přesouvání trendu na nepřímé zdanění, a právě DPH je jednou z nejvýznamnějších daně tohoto druhu.