Srovnání systému DPH v EU a v Rusku - Rudova, Viktoriia; Zídková, Hana; Vítková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce je zaměřená na porovnání existujících systémů dani z přidané hodnoty v Evropské unii a v Ruské federace. V teoretické části, která se skládá z dvou kapitol, jsou zvlášť charakterizovány oba systémy. V praktické části jsou poravnávány příjmy plynoucí z DPH do rozpočtů EU a Ruska, základní prvky daňových systémů s důrazem na Českou republiku. Dále jsou analyzovány shodné vlastnosti, rozdíly a je příčiny. Aktualita daného tématu spočívá v přesouvání trendu na nepřímé zdanění, a právě DPH je jednou z nejvýznamnějších daně tohoto druhu.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses