Analýza využitelnosti účetních závěrek pro rozhodování investorů - Čermák, Martin; Vašek, Libor, 1978-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Úkolem této diplomové práce je zmapovat využitelnost účetních závěrek a v nich obsažených informací pro investory, jako nejdůležitější skupinu uživatelů, a jejich rozhodování. Práce vymezuje základní principy účetní závěrky a její účel ve vztahu k jejím uživatelům. Je rozebrán též rozhodovací proces investora a role účetní závěrky v něm. Práce mapuje celkovou využitelnost účetní závěrky a její kvalitativní a kvantitativní aspekty. Praktickou část práce představuje hodnocení využitelnosti účetních závěrek provedené na konkrétním souboru společností pomocí scoringového modelu. Úkolem poslední části práce je zmapovat slabá místa, která by mohla vést ke snížení využitelnosti účetních závěrek a ke zkreslení výsledků rozhodovacích procesů. Práce je zaměřena na využitelnost účetních závěrek sestavených v souladu s IFRS a českými účetními předpisy. Průřezově je provedena komparace těchto dvou systémů.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses