Vnitrostátní reverse charge - Šaffková, Denisa; Vítková, Jana; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje rozšíření vnitrostátního režimu přenesení daňové povinnosti v roce 2015 a jeho dopadům. Teoretická část popisuje klasický režim výběru daně a fungování výběru daně v systému reverse-charge. Analytická část práce se věnuje legislativě České republiky a Evropské unie. Cílem práce je přiblížit dopady změn, které jsou dány novelou zákona o dani z přidané hodnoty č. 360/2014 Sb. a vládními nařízeními č. 361/2014 Sb. a č. 155/2015 Sb. Pro vyhodnocení těchto změn bylo využito dotazníkového šetření pro poskytovatele plnění, daňové a účetní kanceláře a správce daně.
Vedoucí práce: Jana Vítková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses