Pojistné na sociální zabezpečení a vliv na důchodový systém - Bennerová, Barbora (2015)
Problematika sociální politiky je v dnešní době předmětem rozsáhlých diskuzí, jelikož nejen v členských státech EU dochází k zásadním změnám, které do jejího chodu zasahují. Hlavním cílem mé práce je poukázat na silné a slabé stránky důchodového systému, jehož základním pilířem je průběžné financování v souvislosti se sociálním zabezpečením důchodců, jako výrazu sociální politiky státu v souvislosti s tím, jak pojistné na sociální zabezpečení a jiné faktory ovlivňují český důchodový systém a jaké bych navrhovala řešení.