Vysokorychlostní železniční doprava v Asii - Švarc, Michal; Zelený, Lubomír; Bíba, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se věnuje komplexnímu zhodnocení vysokorychlostní železniční dopravy v Japonsku. V teoretické části popisuje historii vzniku systému Shinkansen, který je v současnosti etalonem mezi vysokorychlostní železniční dopravou. Dále se věnuje rozboru klíčových technologií, podpůrných systému a ohleduplnosti Shinkansenu k přírodě. V rámci technologií představuje i technologii MAGLEV, momentálně vyvíjený jako nástupce vysokorychlostní dopravy. V analytické části podrobně rozebírá jednotlivé tratě a vlaky na nich používané. Závěrem autor porovnává systém Shinkansen oproti dalším druhům hromadné a osobní dopravy na třech různě dlouhých trasách.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses