Flexibilní formy práce v České republice a Švýcarsku - Jadrný, Jan; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Cílem diplomové práce je prozkoumání a komparace flexibilních forem práce v České republice a Švýcarsku v letech 2005 až 2014. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy trhu práce, hlavní proměny současného trhu práce a pracovní zákonodárství v České republice a Švýcarsku. V praktické části je provedena komparativní a faktoriální analýza základních ukazatelů trhu práce v České republice a Švýcarsku a výzkum flexibilních forem práce, který je zasazena do širších souvislostí mikroekonomických a makroekonomických podmínek a vzdělávacího systému v uvedených zemích. Z provedených analýz jsou identifikovány hlavní rozdíly mezi flexibilitou švýcarského a českého trhu práce a mezi typickými pracovníky zaměstnanými na flexibilní pracovní poměr v České republice a Švýcarsku.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses