Uplatnění Value Stream Mapping ve výrobním podniku - Zhynkova, Viya; Martínez, Felipe; Mejdrech, Vlastimil, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá aplikací nástroje Value Stream Mapping v podniku vyrábějícím plastové výrobky. Cílem diplomové práce je aplikovat nástroj Value Stream Mapping a následně i jiné metodiky štíhlého řízení za účelem navrhování řešení pro zlepšení výrobních procesů pro vybrané výrobky. Teoretická část pojednává o vzniku a historickém vývoji štíhlé výroby, a o metodách, bez nichž by nemohla existovat, jako jsou systém tahu, systém kanban, heijunka, SMED a jidoka. Následně autor popisuje samotný nástroj Value Sream Mapping, jehož implementace vyžaduje důsledné dodržování čtyř kroků. Druhá část práce se zaměřuje na samotnou implementaci nástroje ve výrobním podniku, kde se tento nástroj aplikuje na výrobní procesy dvou výrobků. Během použití nástroje ve výrobních procesech byla nalezená místa, která by potřebovala zlepšení. V závěru práce je uveden souhrn doporučených vylepšení a jejich přínos pro podnik.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses