Vývoj mapového zobrazení území Československé republiky. I. , Mapy českých zemí do poloviny 18. století (Ústřední správa geodézie a kartografie, 1959)
Svazek obsahuje na 12 mapových listech ukázky kartografických památek počínaje mapou Klaudyánovou z r. 1518. Obsáhlá úvodní studie pojednává o historii jednotlivých map, způsobu jejich zpracování i jejich grafické stránce