Vývoj mapového zobrazení území Československé republiky. I. , Mapy českých zemí do poloviny 18. století - Kuchař, Karel, 1906-1975; Kartografický a reprodukční ústav (Praha, Česko) (Praha : Ústřední správa geodézie a kartografie, 1959)
Svazek obsahuje na 12 mapových listech ukázky kartografických památek počínaje mapou Klaudyánovou z r. 1518. Obsáhlá úvodní studie pojednává o historii jednotlivých map, způsobu jejich zpracování i jejich grafické stránce
Překlad latinských termínů
Reprodukce map podle originálních tisků z různých archivů
Anglické, francouzské, německé a ruské resumé
Keywords: do 1750; historická geografie; mapy; Čechy (Česko); přehledy; historical geography; maps; Bohemia (Czechia); surveys